logo
19/04
2 ...

Землю колишнього храму московського патріархату у Дрогобичі передали ПЦУ

20-08-2022 14:532177

Землю колишнього храму московського патріархату у Дрогобичі передали ПЦУ
Фото: Дрогобицька міська рада

Сесія Дрогобицької міської ради внесла зміни та затвердила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій та передачу в постійне користування земельної ділянки.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Мова йде про земельну ділянку орієнтовною площею 6042 метри квадратні на вулиці Трускавецькій у Дрогобичі, де раніше функціонувала церква московського патріархату, а сьогодні облаштовано гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного.

Землю передали Дрогобицько-Самбірській єпархії Православної церкви України.

«Країну треба очищати від «руского міра». Дякуємо владі за ці послідовні та мудрі рішення. Мусимо бути єдині. Бо якщо ми будемо роз’єднані – і в церкві, і в громаді – наша держава буде слабкою. Якщо ми зараз втратимо Україну – ми її більше не здобудемо. Тому треба залишатись разом, молитись та бути сильними» – наголосив після голосування архієпископ Яків Дрогобицько-Самбірської єпархії Православної церкви України.

Міський голова Тарас Кучма висловив повну підтримку українській церкві та наголосив, що це черговий крок в історичному процесі викорінення московської патріархії з громади та загалом з України. Депутати підтримали рішення одноголосно.

Нагадаємо церква Іова Почаївського на Трускавецькій 56 , що підпорядковувалась московському патріархату, не мала оформленого права власності ні на будівлю церкви, ні на земельну ділянку під нею. Будівельні роботи вели тут самовільно, жодних дозвільних документів церковна громада не мала.

Після заборони московського патріархату та рішення громади про перехід в Православну церкву України, церкву опечатали. Однак виявилось, що священик готувався до такого варіанту, так як з храму заздалегідь вивезли всі цінні речі, іконостас та навіть дзвони.

27 травня цього року в церкві провели першу спільну молитву за Україну – українською мовою, під проводом священнослужителів Православної Церкви України та прихожан, які підтримали процес переходу до української церкви.

Згодом на базі церкви розпочали процедуру облаштування гарнізонного храму імені Петра Сагайдачного.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news