Французький євродепутат: Якщо російські фашисти не зазнають поразки в Україні, Європа більше не знатиме, що таке мир

https://leopolis.news/post/70374/francuzkyy-evrodeputat-yakshcho-rosiyski-fashysty-ne-zaznayut-porazky-v-ukrani-evropa-bilshe-ne-znatyme-shcho-take-myr-

28/08/2022

Про це пише видання «Guildhall».

«Україна сьогодні показує всьому світу, що таке хоробрість і гідність... Я переконаний, що найгірше, що є сьогодні на Землі – це російський фашизм і злочини, народжені цим режимом у рф за останні 20 років. І насправді те, що роблять українці – це життєво важливо для вас самих, це життєво важливо для всієї Європи, адже якщо [президент РФ Володимир] Путін не зазнає поразки, якщо російські фашисти не зазнають поразки в Україні, Європа більше не буде знати, що таке мир», – сказав євродепутат.

За його словами, росіянам не варто сподіватися, що вони зможуть жити нормальним життям, продовжуючи війну проти України.

«Проблема не в тому, що винен лише Путін і сотня людей із його оточення. Наша проблема – із російським суспільством, яке перетворилося на фашистське та підтримує війну», – наголосив Глюксманн. 

«А серед тих, хто не підтримує війни, активно є така ілюзія, що ваша країна може вторгнутися в Україну, ґвалтувати дітей, убивати людей, знищувати міста і водночас жити нормальним життям. Ми маємо зламати цю ілюзію; якщо ви хочете нормального життя – ви маєте зупинити цю війну», – додав євродепутат.  

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news