logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

Андрій Юраш: розвідка рф давно має мережу агентів у Ватикані (ВІДЕО)

28-08-2022 19:443606

Андрій Юраш: розвідка рф давно має мережу агентів у Ватикані (ВІДЕО)
Фото: Фейсбку Андрія Юраша

Посол України в Ватикані Андрій Юраш прокоментував нещодавні вислови Папи Римського щодо вбивства на Московії російської пропагандистки Дар’ї Дугіної. 

Про це він розповів в ефірі «Радіо НВ».

На думку Андрія Юраша, є певне коли осіб, яке щодня, мабуть перед кожним виступом, спілкується з Папою, надає йому якусь інформацію, відповідно значною мірою формує і світогляд, і бачення, і певні меседжі, які ми потім чуємо від Святійшого Отця.

«Тому ми у тій цитаті бачимо, що інформація була донесена не точно, вона була перекручена. Бо фактично Папа сприймає цю смерть Дугіної як смерть якоїсь маленької дівчинки, ще зовсім не свідомої, яка десь абсолютно випадково потрапила в той контекст війни, про який він говорить, і, звичайно, як релігійна особа він не може з нею погодитись», – зазначив посол.

«Звідси випливає, що мабуть головним джерелом інформації Папи залишається міжособистісний контакт. При цьому цей контакт він має щодня і він значною мірою визначає певні речі…», – додав він.

Андрій Юраш бачить тут проблему у великій кількості російських агентів, які були завербовані ще за часі СРСР.

«З початку 60-их років Ватикан і московський патріархат налагодили постійні комунікації. Сотні людей з одного та з іншого боку провели взаємні якісь обміни, вони стажувались, навчались...», – зазначив.   

Посол зазначив, 6 серпня мав тривалу особисту розмову із Папою, під час якої намагався донести до нього правду про російсько-українську війну.

Зазначимо, що раніше Папа Римський Франциск напередодні назвав «невинною жертвою війни» дочку ідеолога «русского мира» Олександра Дугіна Дар'ю, яка закликала до ще більш жорсткої форми війни Росії проти України та активно поширювала російську пропаганду.

20 серпня у російському Підмосков’ї підірвався автомобіль доньки Дугіна – Дар’ї Дугіної.

Олександр Дугін – один із ідеологів «російського світу», він виступав за введення російських військ в Україну та окупації практично всієї її території.

Дар’я Дугіна поділяла ідеї батька і займалася громадською діяльністю.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news