logo
07/05
06/05
2 ...

В Енергоатомі повідомили про завдання місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС

31-08-2022 13:441260

В Енергоатомі повідомили про завдання місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС
Фото: Суспільне

Демілітаризація ЗАЕС та повернення повного контролю України над станцією має стати головним результатом роботи місії МАГАТЕ.

Про це повідомляє ДП «НАЕК «Енергоатом». У відомстві відзначили, що вітають  в Україні місію Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з генеральним директором Рафаелем Маріано Гроссі. 

«Енергоатом наголошує, що за результатами візиту місії МАГАТЕ територія ЗАЕС та Енергодару має бути демілітаризована, а російські війська й техніка повинні покинути територію станції, так само як і працівники «росатому». Сама ж Запорізька АЕС має повернутися під повний контроль України», - наголосили в Енергоатомі.

Також зазначається, що персонал Енергоатому і Запорізької атомної електростанції підтримують місію та докладуть усіх зусиль, щоб не дати рашистам приховати факти ядерного тероризму й порушення ядерної безпеки на найбільшій в Європі АЕС. Тим паче, що вже зафіксовано достатньо фактів злочинних дій російських військових, і приховати їх не вийде.  

«Уклінно дякуємо персоналу станції, який всі ці місяці, перебуваючи під російською окупацією у надважких умовах, героїчно виконує свої обов’язки та забезпечує ядерну безпеку ЗАЕС, України й усього світу!», - наголосили в Енергоатомі.

Як писав Leopolis.news, висновки й рекомендації за результатами роботи місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС будуть імплементовані при поверненні станції під повний контроль України.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news