logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Блінкен зустрівся у Києві із Зеленським: деталі розмови

08-09-2022 17:451194

Блінкен зустрівся у Києві із Зеленським: деталі розмови
Фото: .polskieradio.pl

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся із Володимиром Зеленським під час свого візиту до Києва 8 вересня.

Блінкен прибув в Україну вдруге з початку війни, щоб підтвердити підтримку США у боротьбі з російською агресією та оголосити про нову військову допомогу. Про деталі зустрічі повідомляє CNN, пише «Главком».

Зокрема, Блінкен проінформував Зеленського про останній транш американської допомоги Україні у сфері безпеки. 

«Президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми підтримуватимемо народ України стільки, скільки потрібно. Я повторив це послання президенту Зеленському і його команді сьогодні у Києві, який залишається – і буде залишатися столицею суверенної, незалежної України», – сказав держсекретар США. 

Також Блінкен додав, що адміністрація Байдена проінформувала Конгрес США про намір виділити $2,2 млрд у вигляді довгострокових інвестицій для зміцнення безпеки України та 18 її сусідів, серед яких багато союзників НАТО й інших регіональних партнерів з безпеки. Усе це необхідно через потенційний ризик російської агресії. 

«Сполучені Штати надають допомогу у сфері безпеки разом з нашими союзниками і партнерами з більш ніж 50 країн, щоб підтримати оборону України. Надані можливості ретельно вивірені, щоб забезпечити максимальну різницю на полі бою», – додав Блінкен. 

Leopolis.news