logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Очільниця МЗС Німеччини відвідала Держспецзв’язку (ФОТО)

11-09-2022 15:41940

Очільниця МЗС Німеччини відвідала Держспецзв’язку (ФОТО)
Фото: МЗС України

Під час візиту до України Міністр закордонних справ Федеративної республіки Німеччина Анналена Бербок зустрілася з керівництвом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

На зустрічі голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь та заступник голови Служби Віктор Жора обговорили з очільницею німецького МЗС ключові завдання, які виконує Служба під час війни:

  •     забезпечення керівництва держави спеціальним зв’язком,
  •     захист українських інформаційних систем від кібератак,
  •     управління мережами електронних комунікацій та забезпечення українців теле- і радіосигналом.

Юрій Щиголь зазначив, що Україна має унікальний досвід країни, проти якої здійснюється гібридна агресія, однією з ключових складових якої є перша у світі кібервійна. Цей досвід є важким, проте неоціненним для всього цивілізованого світу, адже він може стати базисом для розбудови подальшої системи колективної безпеки. Керівник Держспецзв’язку також подякував німецькому народу за підтримку та технічну допомогу, яку отримує наша держава.

Віктор Жора наголосив на необхідності подальшого поглиблення співпраці між Україною та Німеччиною у сфері кіберзахисту, адже формування спільних підходів у протистоянні кіберзагрозам є невід’ємною складовою посилення кіберстійкості демократичних країн.

Анналена Бербок зі свого боку підкреслила, що німецька сторона готова й надалі забезпечувати всебічну підтримку нашої держави.

За медичною допомогою звернулася пасажирка автомобіля Опель.

Leopolis.news