logo
28/03
27/03
2 ...

Турецький виробник показав, як виглядатиме завод «Байрактарів» в Україні (ФОТО)

11-09-2022 17:22910

Турецький виробник показав, як виглядатиме завод «Байрактарів» в Україні (ФОТО)
Фото: Концепт заводу Baykar в Україні

Компанія Baykar продовжує реалізацію проекту зі створення центру з виробництва та розробки дронів в Україні.

Як інформує видання Defense Express із посиланням на генерального директора Baykar Халука Байрактара, який днями зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським, загальна площа центру в Україні буде понад 30 000 кв. метрів, а кількість українських фахівців інженерів та техніків має скласти понад 300 осіб.

Defense Express також опублікував макети майбутнього центру.

І мова йде не тільки про Bayraktar TB2, із замовленням на який країни вже активно стоять у черзі, але й важкий Akıncı та безпілотний винищувач Kızılelma, а також інша продукція компанії Baykar.

Таким чином Baykar здійснює доволі потужну інвестицію в Україну з вірою не просто у перемогу, а й безпеку такого вкладу у майбутньому. Водночас українські фахівці долучаються до розробки та виробництва провідного виробника БПЛА, які вже неодноразово довели свою ефективність.

Як зазначається, одразу два дрони від Baykar: Akıncı та Kızılelma використовують українські двигуни. Мова йде про МС-500 та АІ-450 для Akıncı, вибір якого залежить від клієнта, який може обрати або потужніший, або економніший двигун.
Водночас Kızılelma, раніше відомий під назвою MIUS, використовує АІ-25. Цей дрон вже є безпілотним винищувачем і може виконувати весь спектр завдань з ураження повітряних та наземних цілей.

На одному з макетів був помічена нова не анонсована розробка нового БПЛА, скоріш за все, майбутнього Bayraktar TB4.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news