logo
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
08/03
04/03
29/02
28/02
26/02
25/02
21/02
2 ...

Зеленський передав сигнал кримчанам: Я не знаю, коли саме, але в нас є плани

14-09-2022 16:592943

Зеленський передав сигнал кримчанам: Я не знаю, коли саме, але в нас є плани
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський заявив, що жителі всіх тимчасово окупованих територій України, зокрема й Криму, мають знати, що Україна туди обов’язково повернеться, а разом з нею повернеться повноцінне життя.

 Про це він сказав журналістам в деокупованому Ізюмі під час робочої поїздки на Харківщину.

«Ми маємо надсилати сигнали нашим людям, які поки що, на жаль, перебувають в окупації. І мій сигнал людям у Криму: ми знаємо, що це наші люди, і це жахлива трагедія, що вони в окупації понад вісім років. Ми туди повернемося. Я не знаю, коли саме. Але в нас є плани, і ми повернемося туди, тому що це – наша земля і наші люди», – заявив Зеленський.

За його словами, жителі тимчасово окупованого Криму всі ці роки перебувають під тиском пропаганди російської федерації, але коли Україна повернеться на півострів, кримчани побачать неправдивість російського телебачення та пропаганди.

«Тому що ми знаємо, що правда на нашому боці», – наголосив Зеленський.

Володимир Зеленський відзначив, з якою теплотою на звільнених територіях зустрічають українських військових.

«Це дуже чуттєвий момент. Це означає, що разом зі Збройними Силами України повертається життя», – сказав він.

Розповідаючи про свої враження від побаченого в деокупованому Ізюмі, Володимир Зеленський зауважив, що дуже добре знав цей регіон іще до того, як став Президентом України, тож побачене шокує.

«Те, що ми бачимо, шокує, хоча ми вже бачили таке в Бучі, на перших деокупованих територіях. Так само – зруйновані будівлі, вбиті люди… На жаль, це частина нашої сьогоднішньої історії. І частина сучасної російської нації – те, що вони зробили», – зазначив Глава держави.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news