У Львові відкрилась виставка робіт художника Юрія Лесюка

https://leopolis.news/post/71624/u-lvovi-vidkrylas-vystavka-robit-hudojnyka-yuriya-lesyuka

18/09/2022

Про це повідомляє пресслужба Палацу мистецтв.

Мистецьку виставку відкрив генеральний директор Львівського Палацу мистецтв Юрій Візняк. В контексті привітання Юрій Ярославович сказав, що такі виставки є свідченням, що перемога наша над московітами не за горами і подібних виставок буде все більше і більше.

В експозиції виставки, яка приурочена 75-річному ювілею, було представлено 100 робіт, з них - 60 живопис, олія на полотні. Крім великих полотен - вперше представлені етюди, виконані під час художніх пленерів.

Відкриття пройшло у теплій, дружній атмосфері. Серед присутніх були друзі та колеги по роботі. Гості спілкувалися з майстром, розпитували про особливості робіт, історії створення,про те, коли він почав писати картини та робили фото на пам’ять.

Як наголосила директор коледжу Ольга Коцовська, "До ювілею художника треба додати ще й 50-ти річний ювілей педагога живопису у Львівському коледжі декоративного та ужиткового мистецтва ім. Івана Труша

У своєму вітальному слові колега - викладач Остап Лозинський, з яким пан Юрій працює 50 років поруч, розповів, як багато значить для художника ця виставка, який довгий шлях любові до рідного краю через ці картини і скільки цікавого та етнографічного і фольклорного залишив для поколінь у своїх роботах. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news