logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

росія просить УЄФА відсторонити тренера збірної України Олександра Петракова

19-09-2022 19:511192

росія просить УЄФА відсторонити тренера збірної України Олександра Петракова
Фото: football.ua

росія закликала УЄФА відсторонити тренера збірної України з футболу Олександра Петракова після того, як він розповів, що був готовий захищати Україну від російських окупантів після початку повномасштабного вторгнення. 

Про це інформує УНН з посиланням на The Guardian.

Російський футбольний союз написав до керівного органу, звинувативши Петракова в «дискримінації росіян і незбереженні політичного нейтралітету». У листі до органу з контролю, етики та дисципліни УЄФА тренера збірної України звинувачують начебто в «порушенні кодексу поведінки» за його заклики заборонити росіянам участь у міжнародних змаганнях та наміри приєднатися до ЗСУ.

Заступник генерального секретаря російського футбольного союзу Денис Рогачов навів цитати Петракова про війну, опубліковані у двох виданнях – італійському Corriere dello Sport та російському «Спорт-Експресс».

The Guardian дублює слова українського фахівця, які викликали обурення у росіян: «Я думав, якщо вони прийдуть до Києва, я візьму в руки зброю і буду захищати своє місто. Мені 64 роки, але я вважав це нормальним. Я думаю, що міг би знищити двох-трьох ворогів».

На думку російського футбольного союзу, коментарі Петракова порушують кодекси ФІФА та УЄФА, які забороняють «дискримінацію будь-якої країни» та говорять про прагнення популяризувати футбол «у дусі миру». 

На звинувачення росіян відповів речник Української асоціації футболу.

«Коли на його країну напали нелюди, (Петраков - ред.) був готовий захищати свою землю, свою дружину і дітей. Його не взяли в армію через відсутність військового досвіду, але цей крок є доказом його відданості Батьківщині та проявом патріотизму. Про яку дискримінацію до нації може йтися, коли та сама нація свідомо вчиняє геноцид?» - сказав він.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення рф в Україну ФІФА та УЄФА відсторонили збірну росії від міжнародних змагань. 

Заборона не поширюється лише на окремих російських футболістів, які грають за кордоном.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news