logo
19/04
2 ...

Львівська облрада об’єднала три медичні центри

20-09-2022 18:261469

Львівська облрада об’єднала три медичні центри
Фото: пресслужба ЛОР

Львівська обласна рада ухвалила рішення про розширення комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний діагностичний центр» шляхом приєднання до нього «Львівського обласного державного клінічного лікувально-діагностичного ендокринологічного центру» та «Львівського обласного спеціалізованого центр радіаційного захисту населення».

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Як повідомили депутатам у департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА, відповідно до чинного законодавства держава поступово відмовляється від монопрофільних установ, а вся медична допомога надаватиметься на базі багатопрофільних закладів охорони здоров’я, що є зручніше для пацієнтів.

Під час голосування депутати обласної ради наголосили на важливості такого рішення як для збереження висококваліфікованих лікарів та працівників цих установ, так і для їх пацієнтів. Бо таке об`єднання сприятиме розширенню комплексу діагностичних послуг, які можуть отримати пацієнти, відкриває можливості для оновлення медичного обладнання відповідних установ, покращення якості надання медичних послуг та гарантує лікарям належну оплату праці. Адже, у випадку зволікання депутатів, вже з початку нового року і обласний лікувально-діагностичний ендокринологічний центр і обласний центр радіаційного захисту населення могли б опинитися в ситуації недостатнього фінансування з боку НСЗУ.

«Центр радіаційного захисту населення лишається за існуючої юридичною адресою і продовжуватиме надавати спеціалізовану медичну допомогу постраждалим через аварію на Чорнобильській АЕС та членам їх сімей.

Щодо ендокринологічного центру, то його лабораторна служба працюватиме на базі діагностичного центру, а стаціонар плануємо розташувати у багатопрофільних закладах – Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, Львівській обласній клінічній лікарні, Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі (для дітей). Бо пацієнти з ендокринологічними патологіями потребують консультацій суміжних спеціалістів», - поінформував директор департаменту Орест Чемерис.

Наприкінці обговорення керівник Львівського обласного клінічного діагностичного центру Роман Пукаляк підкреслив, що після об’єднання трьох закладів, медичні кадри будуть збережені, а спектр послуг розширено.

Leopolis.news