logo
19/03
18/03
2 ...

Школи та дитячі-спортивні заклади Львівщини отримали спортінвентар від UNICEF

22-09-2022 17:271669

Школи та дитячі-спортивні заклади Львівщини отримали спортінвентар від UNICEF
Фото: Львівська обласна рада

Декілька десятків шкіл та дитячі-спортивні заклади Львівщини отримали бокси зі спортінвентарем від UNICEF – дитячого фонду ООН.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Інвентар передано в межах реалізації проєкту з розвитку мережі дружніх до дитини просторів «Спільно» у західних областях України.

Про це повідомив координатор проєкту, керівник Асоціації Місцевих Рад «Ради Львівщини» Данило Сороковий.

«Проєкт реалізує Благодійний фонд «Українська освітня платформа», який співпрацює з UNICEF, – повідомив Д. Сороковий. – Наша асоціація підписала з фондом меморандум і на Львівщині розвиває мережу дружніх до дитини просторів «Спільно».

Всередині металевих і картонних боксів є футбольні та баскетбольні м'ячі, волейбольна сітка, жилетки для командної гри, шахи. Загалом Львівська область отримає 650 боксів, які будуть передані в усі громади.

Інвентарем уже користуються учні Солонківської, Сокільницької, Пустомитівської, Щирецької, Оброшинської, Зимноводівської, Куликівської, Жовківської, Великомостівської, Червоноградської, Добротвірської, Радехівської, Давидівської, Підберізцівської, Мурованської, Новояричівської, Жовтанецької, Кам'янка-Бузької, Новояворівської, Яворівської, Рави-Руської, Белзької, Добросинсько-Магерівської міських і територільних громад.

«Вітаю ініціативу благодійників, яка допоможе наших школярам відволіктися від важких буднів воєнного часу, урізноманітнити свій відпочинок і вдосконалити свої спортивні навички», – повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Нагадаємо, проєкт з розвитку мережі дружніх до дитини просторів «Спільно» на Львівщині стартував у серпні. Одна з перших таких навчально-ігрових кімнат запрацює у комунальному закладі Львівської обласної ради Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. Пацієнти лікарні молодшого шкільного віку отримають доступ до різноманітних освітніх курсів, а для старших передбачено освітні заходи для знання та вміння захистити свої права.

Загалом у трьох західних областях України планують облаштувати 100 таких просторів. У Львівській області меморандум про облаштування просторів «Спільно» за підтримки UNICEF погодили керівники Української освітньої платформи Мар’яна Кащак та Асоціації Місцевих Рад «Ради Львівщини» Данило Сороковий.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news