logo
19/04
18/04
2 ...

В одному з львівських парків створили сенсорну доріжку з природних матеріалів

22-09-2022 20:48572

В одному з львівських парків створили сенсорну доріжку з природних матеріалів
Фото: ЛМР

Створення сенсорної доріжки у парку «Залізна вода» ініціювала громадська організація «Плато». Акція спільнотворення відбулася на вихідних за участі волонтерів і за підтримки волонтерського руху «Будуємо Україну разом».

Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Знайти нову стежку можна у межах простору міського садівництва та городництва «Розсадник».

Окремі ділянки доріжки, так звані «заглиблення», заповнили різноманітними за своєю текстурою природними матеріалами: галькою, соломою, мульчею, піском, гілками хвої, каштанами.

«Такою доріжкою варто прогулюватися босоніж, щоб пізнавати світ природи через тактильні відчуття. Така вправа позитивно впливає на розвиток стопи, її правильне формування, сприяє зміцненню імунітету, а також стимулює нервові закінчення, що відповідають за настрій людини», – коментує ідею співкоординаторка акції Анжеліка Зозуля.

Більша частина об'єкту виконана з залишків деревини, яка залишилася після доглядових робіт за простором. Окрім основної мети, у такий спосіб серед містян популяризують свідоме ресурсоспоживання.

Організатори зазначають, що давно мріяли про створення сенсостежки у просторі та переконані, що вона вдало доповнить його ідею, зокрема стане важливим рішенням для організації занять з гарденотерапії. Також у такий спосіб розраховують привабити до простору батьків із дітьми.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news