Міноборони пропонує США дати Україні експериментальні зразки зброї

https://leopolis.news/post/71926/minoborony-proponue-ssha-daty-ukrani-eksperymentalni-zrazky-zbro

22/09/2022

Про це заявив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов на щорічній конференції Національної оборонної промислової асоціації щодо потенціалу збройних сил, пише «Мілітарний».

Він наголосив, що США могли б передавати українській армії експериментальні зразки озброєнь.

За словами заступника міністра, зброю, перевірену у бойових діях в Україні, буде легко продати.

«Якщо у вас є якісь ідеї чи якісь пілотні проєкти, які потрібно протестувати перед серійним виробництвом, ви можете надіслати їх нам, і ми пояснимо, як це зробити. А врешті-решт ви отримаєте штамп, підтверджений війною в Україні. Ви легко продасте його», – каже Гаврилов.

Він зазначив, що вже зараз в Україні застосовуються технології захисту від дронів і перешкод, які ще не запущені у продаж.

Крім того, говорячи про потреби України, Володимир Гаврилов перерахував ударні безпілотники, засоби радіоелектронної боротьби, бронетехніку, а також протитанкові та високоточні вогневі засоби більшої дальності.

Він також заявив про потребу далекобійних засобів ураження, пояснюючи це тим, що Росія намагається адаптуватися до дистанцій, які зараз використовує Україна для ударів.

А ще – вказав на необхідність навчання українських військових, говорячи про те, що британська програма навчання військових виявилася успішною.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news