logo
19/04
2 ...

Заступник керівника ОПУ відвідав підприємства, які релокувалися на Львівщину (ФОТО)

23-09-2022 10:55372

Заступник керівника ОПУ відвідав підприємства, які релокувалися на Львівщину (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Кирило Тимошенко і очільник Львівщини Максим Козицький оглянули підприємства «Матролюкс» та одну з філій «Пожмашина».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Учора, 22 вересня, у межах свого візиту на Львівщину заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко відвідав два підприємства, які переїхали у нашу область. Разом з Кирилом Тимошенком ці підприємства відвідав і очільник Львівщини Максим Козицький. Він розповів про виклики та можливості для релокованих бізнесів, а також про підтримку, яку надають їм фахівці Львівської ОВА. 

Від початку повномасштабної війни росії проти України у Львівську область релокувались понад дві сотні підприємств. 144 з них уже працюють. Про це під час огляду майданчиків для релокованих підприємств повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Директор департаменту зазначив, що найбільше релокованих у таких галузях як: легка промисловість, машинобудування, металообробка та харчова промисловість.

«Загалом кількість заявок, які отримала Львівська обласна військова адміністрація на релокацію підприємств, становить 955. Для понад пів сотні відкритих заявок на релокацію ще йде процес пошуку найоптимальнішого варіанту», – розповів Степан Куйбіда.

У межах візиту оглянули підприємства «Матролюкс» та одну з філій «Пожмашина».

Довідково:

Промислова компанія «Пожмашина» – це сучасне підприємство, яке динамічно розвивається та щороку нарощує свої потужності. Є єдиним виробником великої спеціалізованої протипожежної техніки в Україні, лідер на ринку пожежної, спеціалізованої та сільськогосподарської техніки. Релокувались із Чернігівської області. Евакуювали третину заводу, на Львівщині розгортатимуть виробництво сільгосп техніки та збірку пожежних машин.

Компанія «Матролюкс» – лідер на ринку України з виробництва та дистрибуції ортопедичних матраців. Загалом у Львові планують створити близько 200 робочих місць. Після війни компанія планує зберегти виробництво матраців у Львові. Релокувались із Дніпра.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news