logo
20/04
19/04
2 ...

Ініційовані НСЖУ парламентські слухання про економічний стан українських ЗМІ вдруге перенесли

23-09-2022 13:51354

Ініційовані НСЖУ парламентські слухання про економічний стан українських ЗМІ вдруге перенесли
Фото: nsju.org

Парламентські комітети з гуманітарної та інформаційної політики і з питань свободи слова вже вдруге перенесли ініційовані НСЖУ слухання про економічний стан українських ЗМІ. 

Нагадаємо, що вони мали відбутися 29 серпня, але їх із мотивів безпеки перенесли на кінець вересня, повідомляє НСЖУ.

Днями на сайті Верховної Ради з’явилося повідомлення, що комітетські слухання на тему «Українські медіа в умовах широкомасштабної війни та економічної кризи» мають відбутися 26 вересня. Передбачалося, що буде обговорено практики роботи ЗМІ в умовах воєнного стану, виклики, які стоять перед медіа, державні інструменти та грантову допомогу як можливі шляхи для підтримки роботи медіа у воєнний та післявоєнний період.

Тепер це повідомлення з сайту Верховної Ради прибрали.

Як пояснила пресслужбі НСЖУ член Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Тетяна Циба, причини чергового перенесення слухань – технічні.

«У нас є певні неузгодженості з іншим Комітетом, у них починаються відрядження тощо. Тому, на жаль, наразі провести слухання не виходить, – сказала Тетяна Вікторівна. – Я, на жаль, не можу озвучити всі причини перенесення, але воно жодним чином не залежить від позиції учасників слухань. Є нюанси, які змушують нас перенести захід. Але хочу наголосити, що ніхто не проти попрацювати в робочій групі, яку ми можемо створити навіть не проводячи слухань, тому що ми всі розуміємо, в якому напрямку слід рухатися».

У Національній спілці журналістів шкодують щодо повторного перенесення комітетських слухань.

«Цей захід може стати важливою подією в громадському житті України, покликаною привернути увагу суспільства до економічних проблем українських ЗМІ та журналістів у період викликаної війною економічної кризи, – каже голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Але, незважаючи на перенесення комітетських слухань, важливо, щоб держава в будь-якому разі робила практичні кроки на підтримку українських медіа».

 Leopolis.news