logo
28/03
2 ...

Окупанти масово мобілізовують кримських татар

23-09-2022 14:351093

Окупанти масово мобілізовують кримських татар

У місцях компактного проживання кримських татар відбуваються масштабні акції з примусового доставлення мешканців до мобілізаційних пунктів для подальшого включення до складу збройних сил РФ.

Про це заявляє громадська ініціатива «Кримська ідея».

За оцінками правозахисників, кількість примусово мобілізованих з компактних місць вже наближається або навіть перевищує тисячу осіб.

Представники ініціативи повідомляють, що операція почалася 22 вересня о 6 ранку, переважно в помешканні кримських татар – 6 та 7 мікрорайонів Бахчисарая, села Строгановка поблизу Сімферополя, села Добровська Долина, масив Сара-Су, Саки, Азов, Кіров, Зуя. Рейди проводилися із залученням поліцейських, на в'їздах до населених пунктів розгорнуто пости ДПС, зі збільшенням чисельності росгвардії.

«Кримська ідея» наголошує, що заклик мешканців окупованих територій до армії країни-окупанта є воєнним злочином і вказує на те, що головною жертвою злочину знову стає корінне населення Криму.

«Фокус на мобілізацію кримських татар може бути однією з форм геноциду корінного народу», –  заявили представники ініціативи.

Як відомо, сьогодні Путін оголосив часткову мобілізацію у рф.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news