Мінекономіки опублікувало ставки ввізного мита, які будуть застосовуватися в наступному році

https://leopolis.news/post/71966/minekonomiky-opublikuvalo-stavky-vviznogo-myta-yaki-budut-zastosovuvatysya-v-nastupnomu-roci

23/09/2022

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Також, рівні ставок увізного мита ЄС можна перевірити в режимі он-лайн на ресурсі Європейської Комісії Access2Markets за посиланням.

Принагідно інформуємо, що 4 червня 2022 року набув чинності Регламент Європейського Парламенту та Ради № 2022/870 про тимчасову лібералізацію торгівлі, яка доповнює торгові поступки, що застосовуються до української продукції відповідно до Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з одного боку, та Україною, з іншого боку. Регламент буде діяти до 5 червня 2023 року. Зазначений Регламент передбачає:

·        Тимчасове призупинення дії всіх тарифів відповідно до Додатку І-А Розділу IV Угоди про асоціацію, а саме:

o   скасування мит для промислової продукції, що підлягали поступовому скасуванню впродовж семи років, тобто до кінця 2022 року;

o   призупинення застосування системи вхідних цін для фруктів та овочів;

o   призупинення усіх квот для сільськогосподарської продукції.

·        Тимчасове призупинення антидемпінгових мит на імпорт товарів походженням з України, що є чинними станом на дату набрання чинності цим Регламентом.

·        Тимчасове призупинення застосування глобальних захисних заходів щодо імпорту походженням з України.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news