Український народ отримав нагороду Forbes 400 Lifetime Achievement Award у категорії «Герої»

https://leopolis.news/post/71974/ukranskyy-narod-otrymav-nagorodu-forbes-400-lifetime-achievement-award-u-kategori-gero

23/09/2022

Про це повідомляє Офіс президента України.

Хосе Андрес, представники організації якого працюють у Харкові та в інших українських містах, наголосив, що для нього найбільша честь у житті і, зокрема, в цей час війни – допомагати людям в Україні.

«Президент Зеленський і народ України борються не за свободу та демократію у своїй країні, а за свободу та демократію для всіх нас – у Європі, Америці, взагалі за свободу та демократію у світі. Це сміливі люди – чоловіки й жінки, які борються від імені й за кожного з нас», – зазначив він і нагадав, що, поки відбувається це спілкування, росіяни бомбардують цивільну інфраструктуру, вбивають мирних жителів.

«І зараз є люди, які рятують поранених, ліквідують пожежі, є вчителі, яку міркують, як організувати навчання дітей в укриттях, є музиканти, які несуть свою музику й надію всім, хто бореться. Є журналісти, які на передньому краї роблять усе, щоб ми не забули про те, що робить Україна. У вашій особі я нагороджую всіх людей в Україні. Це нагорода вашого народу, Президенте Зеленський, і тих, хто на фронті», – сказав Хосе Андерс.

Глава Української держави подякував за високу відзнаку сміливості українців і зазначив, що вона також є нагородою друзів і партнерів України – тих, хто із першого дня повномасштабного вторгнення допомагає всім, чим може, в обороні, у гарячих точках, у деокупованих містах.

«Ця страшна війна відчинила двері і впустила в наше життя людей, особистостей, які, впевнений, ніколи б не з’явилися в моєму житті і в житті пересічних українців. Сьогодні частинка цієї премії також твоя і наших західних друзів, які з першого дня війни були з нами пліч-о-пліч», – наголосив Володимир Зеленський, звертаючись до засновника World Central Kitchen.

Він зауважив, що буде радий знову бачити Рендала Лейна та Хосе Андреса в Україні.

Forbes 400 Summit on Philanthropy збирає найуспішніших прогресивних соціальних підприємців, впливових політичних лідерів та авторитетних експертів уже вісім років поспіль. Вручення премії Forbes 400 Lifetime Achievement Award for Philanthropy за внесок у сферу доброчинності – головна подія саміту. Серед лауреатів премії – Воррен Баффет, Чак Фіні, Білл і Мелінда Гейтс та Девід Рокфеллер.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news