logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Іван Собко розповів про динаміку виконання бюджетів громадами Львівщини

23-09-2022 19:31522

Іван Собко розповів про динаміку виконання бюджетів громадами Львівщини
Фото: ЛОДА

Загалом по області позитивна динаміка надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 23 вересня, під час наради з керівниками громад та районів Львівщини заступник начальника Львівської ОВА Собко і спеціалісти департаменту фінансів обговорили стан виконання місцевих бюджетів й прогнозування щодо виконання річного плану.

Зокрема:

За вісім місяців цього року майже всі громади виконали бюджети, а перевиконання склало 1,5 млрд грн.

Невиконання фіксують у восьми громадах, які недоотримали сукупно близько 30 мільйонів гривень: Заболотцівській, Великолюбінській, Лопатинській, Белзькій, Козівській, Моршинській, Сколівській та Сокільницькій.

Найбільш несприятлива ситуація у Заболотцівській територіальній громаді, де невиконання загального річного плану у департаменті фінансів Львівської ОВА прогнозують у розмірі близько 70-75% (недоотримання може скласти майже 5 млн грн).

«В інших громадах можливе недоотримання коштів є не таким значним – так, це може бути 1-2 млн грн у кожній громаді. Загалом невиконання річного плану у восьми громадах може призвести до недоотримання ними близько 35 млн грн сукупно.

Присутній дефіцит місцевих бюджетів області по виплаті заробітних в бюджетній сфері – він становить станом на сьогодні майже 107 млн грн, проте, як наголошують у департаменті, більшість громад мають достатній фінансовий ресурс для того, щоб найближчим часом ліквідувати дефіцит, адже на рахунках є вільні залишки коштів та перевиконання бюджетів до кінця року», – розповів Іван Собко.

Труднощі з ліквідацією дефіциту прогнозують у громадах:

  • Козівській  (дефіцит до кінця року може досягти 10 млн грн);
  • Підкамінській (2-3 млн млн);
  • Рудківській (до 2 млн грн);

В інших громадах можуть ліквідувати цей дефіцит, бо є вільні залишки коштів на рахунках і  прогнозується перевиконання до кінця поточного року.

«При розгляді питання про внесення змін до бюджетів за підсумками дев’яти місяців цього року, закликаємо місцеві ради ухвалити рішення, які дозволять перекрити дефіцити бюджетів та максимально забезпечити наповнення фондів на оплату зарплат та енергоносіїв», – додав Іван Собко.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news