САП передала до суду справу нардепа-«слуги» Кузьміних

https://leopolis.news/post/71994/sap-peredala-do-sudu-spravu-nardepa-slugy-kuzminyh

23/09/2022

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

23 вересня 2022 року обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як повідомляли, народного обранця викрили «на гарячому» 28 січня 2022 року. Однак, не затримували через «депутатський імунітет», натомість, викликали повісткою для проведення слідчих дій.

У ході досудового розслідування встановлено, що депутат одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, а саме забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради».

Відповідно до раніше узгоджених домовленостей, у 2021 році було проведено тендер на закупівлю медичного обладнання на загальну суму понад 40 млн гривень, серед яких МРТ, системи ультразвукової діагностики та лапароскопічний набір для хірургічних процедур. Вже після оплати лікарнею вартості обладнання, йде мова про систему ультразвукової діагностики, депутат попросив передати йому за сприяння в перемозі 558 тис. гривень, що складає 30% від суми договору.

За версією слідства, депутат у подальшому планував застосувати таку схему і після перерахування лікарнею коштів відповідно до інших договорів – 37,5 млн гривень (30% від вартості обладнання для проведення МРТ складає 11,25 млн гривень) та понад 398 тис. гривень – від вартості лапароскопічного набору для хірургічних процедур. 

31 січня 2022 року Генеральним прокурором складено та підписано повідомлення про підозру вказаному народному депутату за ч. 2 ст. 369-2 КК України. 

15 липня 2022 року прокурори САП та детективи НАБУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та відкрито матеріали стороні захисту для ознайомлення.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news