logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Байден пообіцяв росії «швидкі і серйозні економічні втрати» за псевдореферендуми в Україні

24-09-2022 14:36813

Байден пообіцяв росії «швидкі і серйозні економічні втрати» за псевдореферендуми в Україні
Фото: nebraskademocrats.org

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати ніколи не визнають результати псевдореферендумів на окупованих росією територіях України.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

«Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію як щось інше, крім частини України. Російські референдуми є обманом – фальшивим приводом для спроби силою анексувати частини України, грубо порушуючи міжнародне право, в тому числі Статут Організації Об’єднаних Націй», – заявив Байден.

За його словами, США працюватимемо із союзниками та партнерами, щоб завдати росії додаткових швидких і серйозних економічних витрат.

«Сполучені Штати підтримують наших партнерів у всьому світі – і кожну націю, яка поважає основні принципи статуту ООН – у відкиданні будь-яких сфабрикованих результатів, які оголосить росія. Ми продовжуватимемо підтримувати український народ і надавати йому допомогу в безпеці, щоб допомогти їм захистити себе, коли вони мужньо протистоять вторгненню росії», – наголосив Байден.

Як відомо, 23 вересня окупанти розпочали на чотирьох українських територіях фейкові референдуми про приєднання до росії.

Північноатлантична рада випустила заяву з засудженням планів проведення «референдумів» на окупованих територіях України і обіцянкою продовжувати надавати підтримку Києву.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news