logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Капела «Трембіта» дасть благодійний концерт на підтримку ЗСУ

26-09-2022 15:11890

Капела «Трембіта» дасть благодійний концерт на підтримку ЗСУ

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Заслужена академічна капела України «Трембіта"» запрошує у вівторок» 27 вересня, відвідати благодійний концерт на підтримку ЗСУ – «Куди не глянеш, Бог на хресті розп’ятий…».

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Капела «Трембіта» виконає відомі барокові твори.

Початок о 19:00 год.. у Гарнізонному храмі святих Петра і Павла.

Організатори – доктор Михайло Перун та отець Тарас Михальчук.

Розпочнуть концертну програму твором Chaconne g-moll, авторства Tomaso Antonio Vitali. Цей твір присвячують усім дітям, у яких ця несправедлива варварська війна забрала або зруйнувала дім, розлучила з батьками чи осиротила. Музика цього твору втілює невимовний сум та жаль цих подій, а також передає дитячу радість, безтурботність та щирість.

Другим твором буде Stabat Mater італійського композитора Govanni Battista Pergolesi. Образ Матері, яка страждає, споглядаючи муки і смерть свого Сина, розп’ятого на хресті, є дуже символічним сьогодні. В українські боротьбі з московською ордою, образ матері, яка виховала сина-патріота , сина-героя, що боронить та віддає життя за рідну землю, є символом сили духу, нескореності та віри в перемогу світлом над темрявою. Благодатна дія музики Pergolesi виходить за межі традиційного релігійного контекст. Завдяки невимовним мелодіям небесної краси, дозволяє відкрити слухачам своє серце та поринути у тиху та безсловесну розмову з Богом.

Leopolis.news