logo
24/04
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
2 ...

Литва передала Україні 50 бронетранспортерів

26-09-2022 20:30548

Литва передала Україні 50 бронетранспортерів
Фото: kariuomene.lt

В Україну вже прибуло 50 подарованих Литвою бронетранспортерів М113.

 

Про це заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас за підсумками засідання Державної ради з оборони, повідомляє Delfi.

«Щодо військової підтримки України, то Литва її підтримувала і підтримуватиме. Нагадаю, що буквально три дні тому наша бронетехніка, яку ми відправили, досягла України, і зараз цій країні передано 50 бронетранспортерів М113», – сказав Анушаускас журналістам.

Міністр також наголосив, що Литва розглядає подальшу можливу підтримку України консультуючись з партнерами по НАТО, оскільки країні необхідно виконувати свої зобов'язання перед Альянсом для забезпечення безпеки військовослужбовців, дислокованих у Литві.

«Наша армія - це армія НАТО, її боєздатність також важлива для наших союзників, які знаходяться тут. У результаті кожне обговорення, якщо воно стосується скорочення потенціалу, віддачі, доводиться обговорювати, як компенсуватимемо, причому з союзниками. Є багато питань, які не може бути вирішено дуже швидко», – зазначив міністр Анушаускас.

Як повідомляли, 14 вересня міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що «урядом було ухвалено рішення про відправлення двох партій бронетранспортерів. Перша з них надійде вже найближчим часом».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news