Збірна легкоатлетів Львівщини здобула три золота на ЧУ

https://leopolis.news/post/72164/zbirna-legkoatletiv-lvivshchyny-zdobula-try-zolota-na-chu

27/09/2022

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

За нагороди позмагались представники 20 областей та міста Києва.

«Найбільше представництво на змаганнях мала збірна Львівщини. Нашу область представляли спортсмени дитячо-юнацьких спортивних шкіл Дрогобича, Буська, Новояворівська, Сокаля, Кам’янки-Бузької, Червонограда. 

Також у складі збірної змагались вихованці Львівської дитячо-юнацької спортивної школи імені Олексія Дем‘янюк, обласних спортивних шкіл «Веслярик», «Здоров‘я», імені Юрія Кутенка, Львівської школи вищої спортивної майстерності, фахового коледжу спорту, Західного центру олімпійської підготовки», – розповів керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім‘як.  

Зокрема, збірна Львівщини стала найкращою у видах витривалості – це біг на дистанціях 800, 1500, 5000 та 3000 метрів з перешкодами. Найкращий результат наша команда показала і в стрибках. 

Рівних легкоатлетам Львівщини не було і в метанні. Тут враховували результати з штовхання ядра, метання молота, метання спису та метання диску. У дисциплінах спринту збірна Львівщини виборола другу сходинку. 

На дистанції 800 метрів серед юнаків бронзовою призеркою стала Юлія Григор‘єва. Серед юніорів срібло виборов  Даниїл Гнатів, а бронзу – Андрій Гук. 

На дистанції 1500 метрів серед юніорів срібло виборов Михайло Мазепа. На вдвічі довшій дистанції з перешкодами чемпіонами став Роман Ростикус серед дорослих та Олег Шварц серед юніорів.  Серед жінок золото виборола Вікторія Дуткевич. 

Алевтина Дубіль серед юнацтва виборола золото у стрибках у висоту, а серед юніорок чемпіонкою стала Вікторія Майстренко. Чемпіоном став Владислав Лавський, срібним призером – Вадим Кравчук. Серед жінок золото виборола Ілона Заскалько. 

У стрибках у довжину чемпіонкою серед юнацтва стала Зоряна Оливко, серед юніорок – Аліна Лістунова, серед дорослих бронзу виборола Марія-Анастасія Шабля. Зоряна та Аліна також стали чемпіонками у потрійному стрибку. 

У штовханні ядра золото виборола Христина Бойчук, віце-чемпіонами стали Анна Ващук, Анна Колядко та Нікіта Титуса, бронзовим призером Данило Кравич.  

У метанні спису різної ваги золото виборов Іван Муха, срібними призерами стали Іван Фляк та Оля Галембовська. Бронзу виборов Дмитро Шеремет. У метанні диску віцечемпіонком став Віктор Горєлов.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news