logo
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Фінляндія хоче збудувати паркан на кордоні з рф

27-09-2022 19:29873

Фінляндія хоче збудувати паркан на кордоні з рф
Фото: ілюстративне

Прикордонна охорона Фінляндії виступила з ініціативою будівництва паркану на кордоні з росією через «останні зміни в безпековому становищі».

 

 

 

Про це повідомляє Politico з посиланням на фінські ЗМІ.

Зокрема, запропоновано перегородити парканом від 10 до 20 відсотків східного кордону Фінляндії, це від 130 до 260 км. Вартість будівництва цієї споруди оцінюється в сотні мільйонів євро.

Планується, що більшу частину паркану буде побудовано на південно-східній частині кордону, де помічено більшу активність громадян рф, які намагаються нелегально перетнути кордон.

Наразі незаконні перетини не є «широко поширеним явищем», заявив керівник відділу міжнародного співробітництва прикордонної служби Матті Пітк’яніітті, однак обмеження на перетин кордону з російської сторони може змінити ситуацію.

Як зазначається, останніми днями у Фінляндії відбулося значне зростання кількості росіян, які перетинають кордон легально, що спричинено намаганням чоловіків призовного віку уникнути «часткової» мобілізації в росії. Лише на минулих вихідних кордон з Фінляндією перетнули близько 17 тисяч росіян, що на 80 відсотків більше, ніж тижнем раніше.

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news