logo
25/04
24/04
2 ...

Мешканців Львівщини закликають вакцинуватися від COVID-19, дифтерії, правця і кашлюка

28-09-2022 14:06694

Мешканців Львівщини закликають вакцинуватися від COVID-19, дифтерії, правця і кашлюка
Фото: Львівська ОВА

Сьогодні, 28 вересня, начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький отримав щеплення вакцинами Boostrix та черговою бустерною дозою проти COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, щеплення проводили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«Прийшла осіння пора, тому, щоб гарно перенести цей період, необхідно вакцинуватися. Станом на зараз Львівська область забезпечена вакцинами від коронавірусу, я сам сьогодні зробив бустерну дозу. Закликаю усіх вакцинувати себе та своїх близьких для профілактики захворювань та кращого імунітету проти таких підступних хвороб як дифтерія, кашлюк чи правець. Я переконаний лише коли ти вакцинований, можеш почуватися захищеним», – наголосив очільник Львівщини.

Закликав вакцинуватися всіх і директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис.

«Рекомендую усім вакцинуватися та дотримуватися календаря щеплень. Сьогодні я також вакцинувався і сподіваюся, що це стане хорошим прикладом для жителів області. Вакцини в області є в достатній кількості, тому є можливість провакцинувати усіх охочих згідно з національним календарем. На Львівщині є вакцини Johnson, Pfizer та Coronavac та вони є взаємозамінними. Враховуючи сезонність, кількість захворювань на коронавірус зростатиме, тому не вагайтеся та вакцинуйтеся зараз», – додав Орест Чемерис.

Нагадаємо, другий бустер дозволяють робити не раніше ніж через чотири місяці після введення першої бустерної дози. Наразі другий бустер рекомендують людям:

  • старшим за 60 років;
  • які мають важкі хронічні захворювання;
  • які мають різні вроджені або набуті імунодефіцитні стани.

Вакцинуватися можна у кабінетах щеплень закладів охорони здоров’я.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news