logo
25/04
24/04
23/04
21/04
20/04
2 ...

Посольство США закликало своїх громадян терміново покинути росію

28-09-2022 16:32521

Посольство США закликало своїх громадян терміново покинути росію
Фото: ілюстративне

Посольство США звернулося до громадян країни із закликом якнайшвидше покинути росію. Зараз ще є обмежені способи виїхати з держави-агресора. Решту американців закликали не відвідувати територію рф.

Відповідну заяву було опубліковано на офіційному сайті посольства США в Москві.

«Громадянам США не слід здійснювати поїздки в росію, а тим, хто проживає або подорожує в росії, слід негайно покинути росію, поки зберігаються обмежені можливості комерційних поїздок», — йдеться у повідомленні.

Дипломати зазначили, що сухопутні маршрути для виїзду з рф все ще відкриті. А ось комерційні авіарейси сильно обмежені і потрапити на них в короткий термін часто неможливо. Окремо громадян США закликали уникати будь-яких політичних або соціальних протестів і не фотографувати співробітників служб безпеки на цих заходах. Американцям нагадали, що «право на мирні зібрання і свобода вираження думок в росії не гарантовані».

Причиною для публікації такого призову стала тимчасова мобілізація. У США побоюються за людей, які володіють громадянством Штатів і росії. Таких чоловіків можуть призвати в армію.

«21 вересня російський уряд почав мобілізацію своїх громадян до збройних сил для підтримки вторгнення в Україну. росія може відмовитися визнати американське громадянство подвійних громадян, відмовити їм у доступі до американської консульської допомоги, перешкодити їх виїзду з Росії і закликати подвійних громадян на військову службу», — підкреслили в посольстві.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news