logo
28/03
27/03
2 ...

«Gazeta Wyborcza» нагороджена «Золотим пером Свободи» за підтримку української журналістики під час війни

30-09-2022 11:19361

«Gazeta Wyborcza» нагороджена «Золотим пером Свободи» за підтримку української журналістики під час війни
Фото: НСЖУ

Всесвітня асоціація газет і новинних видавців (WAN-IFRA) нагородила польське видання «Gazeta Wyborcza» та однойменний фонд своєю традиційною відзнакою – «Золотим пером Свободи».

Про це написала у соцмережі президентка ради директорів Фонду «Gazety Wyborczej» Йоанна Кравчик, інформує НСЖУ.

За її словами, нагороду отримали за «зусилля з координації міжнародної підтримки української журналістики під час війни з Росією через Ukainian Media Fund і за протистояння популістичному уряду.

«Це було б неможливо без наполегливої праці та відданості команд Фонду та Gazeta Wyborcza та наших чудових прихильників і друзів по всій Європі, які заслуговують на особливу подяку. Я присвячую цю нагороду нашим українським колегам із ЗМІ за їхню стійкість і хоробрість», – написала Кравчик.

Йоанна Кравчик – відданий друг НСЖУ та українських журналістів. «Ми хочемо дізнатися про ваші потреби і надати практичну підтримку!» – наголосила вона, відвідуючи в липні цього року Україну разом із представниками Асоціації датських медіа.

А у серпні, презентуючи видання НСЖУ «Ми з України!», яке вийшло за підтримки Ukrainian Media Fund, Йоанна Кравчик наголосила: «У нашій (поляків, – ред.) боротьбі за свободу та демократію нас підтримали друзі, партнери, організації та установи з усього світу. Тепер ми вважаємо, що настав час віддати борг вільній Європі, підтримати виживання незалежної журналістики та надійне висвітлення в ЗМІ. Саме тому ми створили фонд Gazeta Wyborcza Foundation, і тому почали допомагати українським незалежним ЗМІ одразу через 48 годин після нападу росії на Україну».

Leopolis.news