logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

МОЗ розробило механізм підсилення медзакладів, де бракує лікарів

30-09-2022 14:55806

МОЗ розробило механізм підсилення медзакладів, де бракує лікарів
Фото: ukrhealth.net

Понад пів року мешканці окупованих українських територій не мали змоги отримувати необхідну медичну допомогу, частина медзакладів була зруйнована, частина – відчуває брак спеціалістів через навантаження на медпрацівників, яке суттєво зросло. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Нині, в умовах війни, фахової медичної допомоги потребують як військові, які воюють на фронті, так і цивільне населення. Для забезпечення українців медичними послугами та посилення спроможності лікарень надавати меддопомогу більшій кількості пацієнтів, Міністерство охорони здоров’я розробило механізм оперативного реагування на потреби медзакладів у спеціалістах.

Наказом МОЗ від 05.09.2022 №1597 запроваджується механізм направлення цивільних лікарів для надання медичної та/або реабілітаційної допомоги у заклади, що потребують підсилення*.

Відповідно до наказу, медичні працівники можуть направлятися у відрядження в інші регіони терміном до 30 календарних днів.

Залучення медичних працівників можуть ініціювати:

·      заклади, що потребують підсилення;

·      ДЗ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я України» (Центр медицини катастроф МОЗ);

·      Командування Медичних сил Збройних сил України (КМС ЗСУ).

Наказ передбачає залучення до роботи в інших регіонах, в першу чергу, тих медичних працівників, які самостійно виявили бажання бути залученими.

Запровадження такого механізму дозволить оперативно закривати потреби медзакладів у необхідних спеціалістах та сприятиме якнайшвидшому відновленню нормальної життєдіяльності й здоровʼя наших громадян. 

Детальніше ознайомитися з наказом можна за посиланням https://bit.ly/3SFBW4m.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news