logo
29/03
28/03
2 ...

День усиновлення: сімейне тепло на Львівщині отримали понад 2 тисяч дітей

30-09-2022 20:39254

День усиновлення: сімейне тепло на Львівщині отримали понад 2 тисяч дітей
Фото: Львівська ОВА

Щороку 30 вересня в Україні відзначають День усиновлення. Цьогоріч турбота про дітей має особливе значення, адже у зв’язку з повномасштабною війною, чимала кількість найменших українців залишились без батьківського тепла.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

На Львівщині зі 2200 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, завдяки небайдужим, дім отримали 2083 дитини.

«Головне, за що ми зараз боремось на всіх фронтах, – щоб діти України усміхалися, щоб в їхніх іграх не звучали мотиви війни, щоб вони спокійно засинали у своїх ліжечках. Щоб вони виросли здоровими, творчими та успішними людьми успішної країни. У День усиновлення, який відзначаємо сьогодні, хочу подякувати усім людям, які ухвалюють усвідомлене та відповідальне рішення – створити сім‘ю з дітьми, які через різні обставини її не мали», – очільник Львівщини Максим Козицький.

Від початку повномасштабної війни Львівська область також приймає і забезпечує всім необхідним діток, які зі своїми вихователями тікають з областей, де тривають активні бойові дії.

Сьогодні, 30 вересня, на Львівщину прибули ще понад 30 сиріт та позбавлених батьківського піклування зі Запоріжжя.

«Дякую працівникам Служб у справах дітей у Львівській області. Те, що ви робите для цієї малечі, виходить далеко за межі посадових обов‘язків. Це про покликання. Дякую усім, хто жертвує речі, фінанси, час. Дякую тим, хто наважився стати усиновлювачем. Приймаючи у сім‘ю одну дитину, ви робите трішки щасливішою усю країну!», – додав Максим Козицький.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news