Територіальні громади прикордоння Самбірщини зміцнюють міжнародну співпрацю

https://leopolis.news/post/72386/terytorialni-gromady-prykordonnya-sambirshchyny-zmicnyuyut-mijnarodnu-spivpracyu

30/09/2022

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

В міжнародному заході Україну представляли керівники громад прикордонних територій Самбірського району. Це, зокрема, голови органів місцевого самоврядування Добромиля, Старого Самбора, Турки, Хирова, Стрілок та Борині. 

Це перша така зустріч. Однак вона, за висловом її учасників, відкриває добру перспективу для подальшої міжнародної результативної співпраці. Адже в ній зацікавлені учасники зустрічі обох сусідніх держав, оскільки обговорено і напрацьовано декілька важливих спільних напрямків. 

Насамперед обговорено спільні програми розвитку прикордонних територій. А це, зокрема, туристичної галузі як одного з шляхів посилення економічної спроможності територій по обидва боки кордону. Поза увагою не залишили питання майбутніх проектних ідей в рамках нової фінансової перспективи Польща-–Україна 2021-2027 роки..

За словами Тетяни Терлецької – заступниці голови Добромильської міської ради,  це свідчить, що міжнародна співпраця двох сусідніх держав розвивається і зміцнюється також на рівні органів місцевого самоврядування.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news