logo
19/04
2 ...

На Львівщині відбулося погашення поштової марки, присвяченій Бандері

30-09-2022 18:05350

На Львівщині відбулося погашення поштової марки, присвяченій Бандері
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 30 вересня, у Львівській філії «Укрпошти» відбулось урочисте спецпогашення поштової марки, присвяченої політичному діячеві, голові Організації Українських Націоналістів, борцеві за незалежність України Степанові Бандері.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

«Ми гасимо марку із зображенням одного з видатних діячів України, пам’ять про якого систематично намагалися знищити, але безуспішно. Ми довго були під гнітом радянської влади, яка вдавала, що в Україні нема Героїв, нема лідерів, нема тих, хто може продемонструвати, хто такі українці і на що вони здатні у розбудові, розвитку та боротьбі за власну державу. Зараз ми поглиблюємо знання та пам’ять про наших героїв і ось уже 219 днів повномасштабної війни щодня доводимо, що в Україні і сьогодні є багато героїв, імена та подвиги, яких потрібно знати», – зазначив заступник голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Розказуючи про давніх і сучасних Героїв України, які віддали своє життя задля незалежності та щасливого майбутнього нашої держави, серія марок має на меті краще познайомити людей з різних куточків світу з національними героями України.

Перша марка присвячена Степанові Бандері, наступна, як попередньо планують автори ідеї, – Тарасові Шевченку.

«Допомагаючи ЗСУ та українцям, які потерпіли від російської агресії, наші закордонні партнери запитують: «А хто такі українці? Що це за народ?», і якраз цим проєктом ми хочемо розказати, що українці – це велика нація, яка має давню історію та глибоке коріння. Що це – нація воїнів і цією серією ми відкриваємо світу наших національних героїв: тих, що були раніше і тих, хто зараз бореться з ордою російської імперії. Ми розпочинаємо проєкт від Степана Бандери і до сучасних героїв, щоб  весь світ знав про нашу націю, її сильний дух і велике історичне коріння», – розповів міжнародний громадський діяч та автор ідеї Юрій Котик.

«Сьогодні триває повномасштабна війна і наші воїни, захисники, Герої мужньо боронять наш край, нас усіх. І дуже важливо пам’ятати про культурний та освітній фронт, який є не менш важливим. Ми знаємо, що російська недоімперія намагається переписати історію, проїхатись поганими відгуками про наших Героїв, і сьогодні добра нагода заявити про себе, про тих людей, які справді вплинули на історію України», – наголосив настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла та голова Центру Військового Капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ Тарас Михальчук.

Марка матиме обмежений тираж – приблизно тисячу примірників. Основне її призначення – подяка міжнародним партнерам, фондам та діаспорі за допомогу, яку вони надають Україні у боротьбі з російськими окупантами та популяризація українських Героїв.

Нагадаємо, що першою погашеною маркою в час війни стала марка про воєнний корабель.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news