logo
19/03
18/03
17/03
16/03
15/03
2 ...

Україна подає заявку про вступ до НАТО – Зеленський (ВІДЕО)

30-09-2022 17:18872

Україна подає заявку про вступ до НАТО – Зеленський (ВІДЕО)
Фото: Офіс президента

Після оголошення Путіним анексії чотирьох областей України Президент України Володимир Зеленський сказав, що Україна подає заявку до НАТО.

 

Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський оголосив рішення,які були ухвалені на засіданнях Ставки і РНБО:

«Перше. Лише шлях посилення України й вигнання окупантів з усієї нашої території повертає мир. Ми пройдемо цим шляхом.

Друге. Україна була й залишається лідером у переговорних зусиллях. Саме наша держава завжди пропонувала росії домовитися про співіснування на рівних, чесних, гідних і справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським Президентом це неможливо. Він не знає, що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з Росією, але вже з іншим Президентом Росії.

І третє. Ми маємо зафіксувати юридично все те, чого ми вже досягли фактично».

«Саме в Україні вирішується доля демократії в протистоянні з тиранією. Саме тут міцністю наших державних кордонів, ми можемо закріпити міцність кордонів усіх європейських держав. Ми можемо гарантувати, що ніхто більше не наважиться повертати війну на наш континент», – наголосив Зеленський.

За його словами, Україна де-факто уже є у НАТО.

«Ми де-факто союзники. Цього вже досягнуто. Де-факто ми вже пройшли свій шлях у НАТО. Де-факто ми вже довели взаємосумісність зі стандартами Альянсу, вони реальні для України – реальні на полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії.

Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто».

«Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре. За процедурою, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти. У пришвидшеному порядку», – зазначив Зеленський і згадав про приклад Фінляндії та Швеції, які цьогоріч розпочали приєднання до Альянсу без Плану дій щодо членства.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news