Байден відреагував на заяву Путіна про анексію території України

https://leopolis.news/post/72406/bayden-vidreaguvav-na-zayavu-putina-pro-aneksiyu-terytori-ukrany-

30/09/2022

Його заяву опублікував Білий дім. 

«Сполучені Штати засуджують сьогоднішню шахрайську спробу росії анексувати суверенну українську територію. росія порушує міжнародне право, попирає Статут ООН і всюди демонструє свою зневагу до мирних націй.

Не помиляйтеся: ці дії не мають легітимності. Сполучені Штати завжди шануватимуть міжнародно визнані кордони України. Ми продовжуватимемо підтримувати зусилля України щодо відновлення контролю над своєю територією шляхом зміцнення її військової та дипломатичної позиції, включно з наданням Сполученими Штатами додаткової допомоги на безпеку в розмірі 1,1 мільярда доларів, про яку Сполучені Штати оголосили цього тижня», – зазначив Байден.

За його словами, у відповідь на фальшиві заяви росії про анексію США із союзниками та партнерами сьогодні оголосять про нові санкції.

«Ці санкції призведуть до втрат фізичних та юридичних осіб — у росії та за її межами — які надають політичну чи економічну підтримку незаконним спробам змінити статус території України», – зазначив Байден.

«Ми згуртуємо міжнародну спільноту, щоб засудити ці дії та притягнути росію до відповідальності. Ми продовжуватимемо забезпечувати Україну обладнанням, необхідним для самооборони, незважаючи на нахабні спроби росії перекроїти кордони свого сусіда. І я з нетерпінням чекаю підписання закону від Конгресу, який надасть додаткові 12 мільярдів доларів на підтримку України. Я закликаю всіх членів міжнародного співтовариства відкинути незаконні спроби росії з анексії та підтримувати народ України стільки, скільки буде потрібно», – наголосив він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news