logo
29/03
28/03
2 ...

У дрогобицькому Дія Центрі відбувся форум «Туризм під час війни та після перемоги»

01-10-2022 15:32410

У дрогобицькому Дія Центрі відбувся форум «Туризм під час війни та після перемоги»
Фото: Львівська ОВА

Його мета – підтримати колег з туристичної сфери, налагодити тіснішу співпрацю, а також визначити спільні вектори розвитку туризму в умовах війни та в умовах післявоєнного часу, враховуючи світовий контекст розвитку туризму.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Спікерами актуального заходу були голова Державного агентства розвитку туризму України, Мар’яна Олеськів, письменник, журналіст, громадський діяч, засновник медіа-проєкту Ukraїner, Богдан Логвиненко та керівниця управління туризму та курортів Львівської ОДА, Наталя Табака. 

У авторській лекції «Львівщина туристична в умовах війни» Наталя Табака розповіла про роботу управління і обласної тургалузі загалом в умовах воєнного стану.

«Прикрі обставини дали зрозуміти, що представники туристичної галузі Львівщини, не впали у відчай, а досить швидко адаптувалися до нової реальності. На відомих туристичних локаціях почали виготовляти протитанкові їжаки, шити розвантажувальні жилети для військовослужбовців. Сучасні туристичні центри перетворилися на прихистки для переселенців, а офіси турфірм – на волонтерські штаби.

Усі ми робили – те, що було вкрай необхідно на даний момент. Та після кількох місяців війни, люди почали розуміти, що організм не сталевий і має відновлювати сили: фізичні та емоційні. Мандрівки, навіть короткотривалі, дуже добре вправляються з тим обов’язком. Туристичні фірми почали потрохи відновлювати свою основну діяльність», – зазначила Наталя Табака.

Керівниця управління туризму та курортів ЛОДА наголосила, що від початку війни значна частина роботи управління пов’язана із внутрішньо переміщеними особами. Водночас, після перегляду стратегічних цілей на 2022 рік, концентруємо свою діяльність в напрямку реабілітації та санаторно курортного оздоровлення, інклюзивного туризму, популяризації культурної спадщини, промоції природного та активного туризму, а також робота щодо впровадження інструментів зі збору туристичних даних.  

Наталя Табака під час лекції озвучила цифри туристичного збору на кінець вересня, який становить понад 30 млн грн. Після перемоги, на думку очільниці туризму області, туристична галузь буде розвиватися з подвійною силою, тому вже зараз слід готувати розвиткові проєкти, а також працювати над вивченням англійської мови - адже увага іноземців до суперсили українців  лише зростатиме.

Організатор форуму – управління культури та розвитку туризму Дрогобицької міської ради.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news