logo
23/04
22/04
2 ...

Очільник Львівщини зустрівся із парламентарями з Польщі та Литви

01-10-2022 19:38397

Очільник Львівщини зустрівся із парламентарями з Польщі та Литви
Фото: Львівська ОВА

Від початку повномасштабного вторгнення росії Польща та Литва активно допомагають Україні, як у гуманітарному, так і у військовому питаннях.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Обсяг польської допомоги Україні за пів року  перевищив 17 млрд злотих (3,5 млрд Євро), країна надала зброю, різними способами допомогли українцям 70% поляків. Своєю чергою  Литва також бере активну участь у підтримці як українських біженців, так і ЗСУ.

Так, з ініціативи парламентарів з Литовської Республіки та Республіки Польща сьогодні вони зустрілись з начальником Львівської ОВА Максимом Козицьким. В межах зустрічі обговорили перспективи двосторонньої співпраці, пожвавлення економічних контактів та співробітництва в інших сферах, зокрема і в гуманітарній.

«Звичайно, що сьогодні всі зусилля спрямовані на перемогу, це – зрозуміло. Ми, політики, можемо допомагати воєнним зусиллям тим, що ми голосуємо завжди за допомогу, за бюджет і тд. Але перспективне завдання для нас почнеться одразу після війни – це прискорення процесу інтеграції з НАТО та Європейським Союзом», – зазначив польський політик і депутат Сейму Польщі Міхал Камінський.

Гості зазначили, що сьогодні українська армія розвінчує міф про силу і потуги російської, а також те, що підняття тем історичних протиріч між Польщею та Україною – справа рук рф.   

Максим Козицький подякував за ту допомогу, яку надають дружні країни, та наголосив, що Польща та Литва – це великі друзі України, як в плані допомоги, так і підтримки на міжнародному фронті.

Очільник області додав, що Україна і далі потребує допомоги свідомих, дружніх країн. Зокрема, як у забезпеченні українських військових теплим одягом, а також дизель-генераторами та автомобілями, необхідними в умовах воєнних дій. Надзвичайно вагомою є і підтримка на міжнародному фронті.

Максим Козицький зазначив, що завдяки спільним зусиллям цивілізованого світу Україна неминуче переможе ворожу навалу. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news