logo
20/04
19/04
2 ...

Рукоборець із Старого Самбора їде в Туреччину на чемпіонат світу

02-10-2022 11:361707

Рукоборець із Старого Самбора їде в Туреччину на чемпіонат світу
Фото: соцмережі

У Туреччині 20-21 жовтня відбудеться чемпіонат світу з армреслінгу. На змагання найвищого рівня і помірятися силою в рукоборстві поїде Мирон Мига із Старого Самбора.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Для 20-річного старосамбірчанина – це велика честь на чемпіонаті світу представляти Україну. До цієї мети Мирон Мига йшов цілеспрямовано. Він закінчив Старосамбірську школу № 2. Як і багато юнаків, займався боксом у дитячо-юнацькій спортивній школі. Випадково в Інтернеті прочитав, що в Хусті проводяться змагання з армреслінгу. Подався на Закарпаття. Здобув перемогу. Його помітили тренери та почали запрошувати на інші турніри, на яких йому не було рівних. Як кажуть, особливо «засвітився» силою у вересні на чемпіонаті України. Відтак простелив собі дорогу до професійного спорту і світового рівня. 

Наразі Мирон Мига посилено тренується і переймається грішми, які потрібні на поїздку та участь у Чемпіонаті світу з рукоборства. З цього приводу міський голова Старого Самбора Ігор Трухим у Фейсбуці написав: «І було би зовсім несправедливо, якби Мирон не мав можливості туди поїхати. Мироне, ми не просто охоче відправляємо тебе на ці найвищі змагання, а дякуємо, що ти звернувся за фінансовою підтримкою. Це честь для всієї України і велика гордість для нашої Старосамбірської громади! Україні потрібна цілеспрямована і сильна молодь. Вдалих тобі виступів, козаче, у Туреччині!».  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news