logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Сьогодні з Львівщини передали на фронт ще 33 автомобілі

02-10-2022 16:17879

Сьогодні з Львівщини передали на фронт ще 33 автомобілі
Фото: ЛОВА

Сьогодні, 2 жовтня, в межах ініціативи «1000 автомобілів свободи» зі Львівщини на фронт передали ще 33 машини. Серед них – п’ятисоте авто. Таким чином сьогодні ініціатива досягла свого екватора.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Як розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький, який є співініціатором проєкту, на старті ідея передати 1000 машин на передову була великою та амбітною ціллю. Проте, пройшло не так багато часу і вже п’ятисоте авто вирушило на фронт.

«За цим результатом стоїть величезна робота волонтерів, благодійників і людей, які об’єднались справді гарною ідеєю подарувати 1000 авто хлопцям на фронт. Коли ми ставили перед собою таку ціль і подумати не могли, що досягнемо її так швидко. 500 автомобілів - це ще один внесок Львівщини та перш за все волонтерського руху у перемогу на фронті. Дякую кожному хто донатив, привозив авто, вкладав кошти та зусилля в ремонт, дбає за їх наповнення: продуктами, бронежилетами та іншим необхідним, доставляє на фронт. Дякую усім, хто долучився своїми фінансами, часом та силами до проєкту: компаніям та партнерам, благодійним організаціям та волонтерам. Дякую кожному, всі ви працюєте задля перемоги українського народу над ворогом», - зазначив Максим Козицький.

33 машини передали від фонду Форпост УА, «5 Перон України», Львівської ОВА та інших партнерів і донорів. Авто укомплектовані бронежилетами від Львівського оборонного кластера та гуманітарним вантажем.

П‘ятисоте авто із символічними номерами «Мамука» – броньоване. Його отримає грузинський легіон, який захищає Україну від 2014 року та є у складі ЗСУ. Мамука – позивний командира батальйону.

«Це вже третє броньоване авто, яке ми передали на фронт. Перші два – медичному батальйону «Госпітальєри», це третє – грузинському легіону, це дуже сильні хлопці, які добре воюють», - розповів представник БФ «5 Перон України» Ярослав Копчук.

Фонд вже передав на фронт приблизно пів сотні автівок. Знаходять машини у Швеції, Литві, Німеччині, Словаччині. Допомагають партнери та друзі фонду, часто звичайні люди, які хочуть допомогти воїнам.

«Добре було б якби ще більше людей доєднувались та допомагали нашим військовим, таким чином пришвидшуючи нашу перемогу. Ми повинні дотиснути русню і вигнати їх зі своєї землі», - наголосив Ярослав Копчук.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news