logo
28/03
27/03
2 ...

У Самборі в соборі фігура Матері Божої, подарована УГКЦ Юрім Доскічем, з вервечкою в руках

02-10-2022 17:205927

У Самборі в соборі фігура Матері Божої, подарована УГКЦ Юрім Доскічем, з вервечкою в руках
Фото: Миколи Сенейка

Сьогодні прокатедральному собору Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ Самбора Благодійний фонд сім’ї Доскіч для прикрашення фігури Матері Божої подарував вервечку. Її  Юрію Юрійовичу з Меджугор'ї привезло подружжя Дяків – Ольга і Олег.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Вервечку освятив настоятель храму о. Володимир Коркуна. Він висловив щиру подяку Юрію Юрійовичу, його дружині Христині за щедрий подарунок, побажав їм миру, здоров’я та продовжувати творити добрі справи. А на знак глибокої вдячності Доскічам молільники заспівали «Многая і благая літ».

Нагадаємо, що 27 квітня 2022 року собору Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Благодійний фонд сім'ї Доскіч офірував фігуру Матері Божої, привезеної з Меджугор'ї, яку освятили та встановили у лівому притворі храму. Відтоді до неї щодня моляться парафіяни та гості міста, приходять із життєвими потребами, благаючи у небесної заступниці для себе усіх земних ласк, а рідній Україні – перемоги над рашистами, миру та щасливої долі, .

Дотепер фігура Матері Божої тут стояла, зустрічаючи вірних християн, без вервечки. Зрозуміло, що так не мало бути. І цю прогалину компенсували подружжя Дяків та Доскічів. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news