logo
18/04
2 ...

У Бориславі рятувальники провели змагання із газодимозахисної служби

03-10-2022 11:53376

У Бориславі рятувальники провели змагання із газодимозахисної служби
Фото: ДСНС у Львівській області

На території тренувального полігону Головного управління ДСНС України у Львівській області, що знаходиться у м. Бориславі, відбулися обласні змагання з газодимозахисної служби.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Львівській області.

Проводяться такі змагання з метою підтримки бойової готовності та підвищення професійної майстерності вогнеборців при роботі в осередках пожеж.

За право отримати звання «Кращої ланки газодимозахисної служби» боролися 61 команда пожежно-рятувальних підрозділів з усієї Львівщини.

Програма змагань складалася із п’яти етапів. На першому етапі газодимозахисники проводили перевірку апаратів на стиснутому повітрі, одягали їх і проходили вогневий лабіринт, а на другому – в’язали рятувальні петлі. Наступний етап передбачав силову вправу по пересуванню колеса за допомогою молота на 15 м. після чого учасники переходили на етап підйому газодимозахісників по встановленій висувній драбині у вікно 3-го поверху навчальної вежі. Завершальним елементом змагань було проведення розвідки пожежі з пошуком потерпілого у задимленому підвальному приміщенні теплодимокамери. Рятувальникам необхідно було ліквідувати цей осередок пожежі та винести потерпілого на свіже повітря, - лише за таких умов змагання вважалося пройденим.

Усі етапи змагань відбувалися в умовах, наближених до бойових та з дотриманням необхідних заходів безпеки праці. За результатами двох конкурсних днів було обрано переможців.

Командна першість визначалась по найменшій сумі часу, витраченого газодимозахисною ланкою для подолання усіх етапів змагань.

За підсумками отриманих результатів,:

1 місце виборола 38-го державного пожежно-рятувального поста смт.Східниця 2 місце виборола команда 29-ої державної пожежно-рятувальної частини м.Львова.

3 місце виборола команда вогнеборці 3-ої державної пожежно-рятувальної частини м.Львова.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news