logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

САП скерувала до суду справу щодо спроби викрадення зерна на 12 млн грн

03-10-2022 17:34618

САП скерувала до суду справу щодо спроби викрадення зерна на 12 млн грн
Фото: ілюстративне

3 жовтня прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт у справі стосовно виконувача обов’язків генерального директора ДП «Хлібна база №76», директора приватного товариства та фізичної особи.

Як повідомляє САП вказані особи причетні до створення злочинної схеми, реалізація якої могла завдати понад 12 млн грн збитків державному підприємству.

У 2021 році приватне підприємство передало 1,56 тис. тон зерна на відповідальне зберігання до державного підприємства «Хлібна база №76», що перебуває в управлінні «Держрезерву». Проте в ході досудового розслідування з’ясувалося, що насправді жодної передачі зерна не було. Натомість організатор та учасники схеми, використовуючи підроблені документи та договори, намагались вивезти державне зерно, а частину нестачі приховати за списанням понад 700 тон зерна як відходи внаслідок проведення нібито оздоровчих заходів зі збіжжям.

Лише завдяки злагодженим діям антикорупційних органів вдалося попередити вивезення державного зерна та запобігти завданню збитків державному підприємству на суму понад 12 млн грн.

Дії виконувача обов’язків генерального директора ДП «Хлібна база №76», його родича - директора приватного товариства та фізичної особи, яка є фактичним організатором схеми, кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

На сьогодні обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news