logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Завершено ремонт колії з Перемишля до кордону з Україною в Нижанковичах

04-10-2022 17:505678

Завершено ремонт колії з Перемишля до кордону з Україною в Нижанковичах
Фото: PAP

У Польщі здали в експлуатацію 12-кілометрову ділянку залізниці від Перемишля до кордону з Україною.

 

Про це повідомляють польські ЗМІ.

На ремонт цієї траси, яку називають «Лінія 102», Польські державні залізниці (РКР) витратили 47 млн злотих (близько 400 млн грн). За ці кошти були замінені усі старі рейси, відремонтовані перони в Мальховичах, Германовичах та Пикуличах, чотири мости, облаштовані переїзди. Цією колією можна доїхати до українських Нижанкович. Ця ділянка залізниці діяла до 1994 року. Нею ще з часів СРСР їздив транзитний потяг, який сполучав  польські Перемишль та Загір’я в Бескидах.

Зараз «Львівська залізниця» розробляє проєкт модернізації української частини колії. Її повноцінне відновлення дало б змогу налагодити залізничне сполучення далі до Хирова, Самбора, польських містечок Кросьцєнко та Загуже. Окрім цього, це значно б підвищило інвестиційно-туристичну привабливість гірських районів Львівщини. Також ця лінія відіграє і стратегічне значення у збільшенні вантажних перевезень.

Хирівська та Добромильська територіальні громади, територією яких проходить ця залізниця, задекларували готовність виступити замовниками розробки проектно-кошторисної документації для відновлення даної ділянки.

Андрій БОЛКУН, Leopolis.news

Фото: PAP