logo
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

У Львові пройде виставка світлин, присвячена архітектурі Харкова

04-10-2022 21:341044

У Львові пройде виставка світлин, присвячена архітектурі Харкова
Фото: Бюро спадщини

У Львівському муніципальному мистецькому центрі 6 жовтня відбудеться відкриття виставки світлин про архітектуру м. Харкова. Також в рамках заходу запланована серія вечірніх лекцій від тамтешніх культурних діячів та активістів, де учасники зможуть дізнатися більше як про саме місто, так і про культурні ініціативи які там діють.

Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».

Виставка експонується за підтримки управління охорони історичного середовища, ЛКП «Бюро спадщини» та Львівського муніципального мистецького центру. Організаторами виставки є харківська громадська ініціатива «dveryki».

«Бюро спадщини управління охорони історичного середовища від початку повномасштабного вторгнення росіян активно підтримує ініціативи громадських активістів з міст, які зазнали руйнувань чи опинилися в окупації. Так, на початку літа спільно з громадськими активістками із м. Нова Каховка організували вуличну виставку “Окупована спадщина”, яка популяризує культурну спадщину південної України. Зараз спільно з громадською ініціативою «dveryki” підготували проєкт з популяризації культурної спадщини м. Харкова”, - розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Павло Богайчик.

«Радянське місто з широкими вулицями та будівлями сталінського ампіру? «Сіре» місто спальних районів? Всіх, хто не встиг побувати в нашому чудовому місті запрошуємо на виставку, де покажемо Харків з різних боків - його затишні вулички, гарні будинки кінця XIX – початку XX ст. та інші цікавинки. І обов'язково познайомимо вас з харків'янами та культурними проєктами нашого міста! А для всіх тих, хто вимушено опинився далеко від дому це буде можливість відчути атмосферу рідного міста і помріяти, як ми будемо його відбудовувати», – йдеться в запрошенні організаторів.

Кураторка виставки: координаторка харківської громадської ініціативи «dveryki» Олександра Струмскас. Світлини: Анна та Ярослав Єрсак.

Вхід на виставку - вільний. Зареєструватися на серію лекцій за посиланням:

Виставка “ПРО ХаРКІВ” експонуватиметься до 31 жовтня у Львівському муніципальному мистецькому центрі, вул. Стефаника, 11.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news