logo
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

Батькам школярів надали поради, як діяти під час ядерного вибуху

05-10-2022 09:11680

Батькам школярів надали поради, як діяти під час ядерного вибуху
Фото: ілюстративне

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки підготував рекомендації для батьків щодо того, як діяти якщо на момент ядерного вибуху дитина перебуватиме в закладі освіти.

Про це пише Оsvita.ua.

Водночас у Центрі звертають увагу, що ядерний удар по Україні вважається малоймовірним, а головна мета цих погроз — налякати українців та світ та змусити нас йти на поступки, а наших партнерів – послабити підтримку України.

У Центрі зазначають, що якщо дитина під час ядерного вибуху перебуває у школі або садочку, вона має залишатись там в укритті з іншими дітьми.

«Навіть якщо школа або садок в пʼятихвилинному доступі від дому, не потрібно виходити з укриття і забирати дитину. Згідно з нормами безпеки приміщення для укриття мають загерметизувати зсередини, аби туди не потрапляли шкідливі речовини ззовні», – зазначають у Державному науково-технічному центрі з ядерної та радіаційної безпеки.

Окрім того, батькам радять скласти тривожний рюкзак для своєї дитини, у якому мають бути пляшка води, поживні батончики чи снеки в герметичних пакуваннях,  нотатка від батьків, у якій вказано ПІБ дитини, контактні дані батьків та ближніх родичів (імена, телефони, адреси).

Також дитині бажано мати телефон (за можливості), зарядний пристрій і павербанк, індивідуальний набір необхідних ліків, респіратори (запас на кілька днів), комплект змінної білизни та одягу, улюблена іграшка або річ.

Для того, аби не навантажувати дитину важкими речами щоразу, коли вона йде до школи чи садочка, домовтесь з адміністрацією або вчителем (вихователем), щоб ці речі зберігались у закладі, але у швидкому доступі, аби їх можна було швидко брати під час тривоги.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news