logo
29/03
2 ...

У Львові відкрили новий Центр ментального здоров’я

05-10-2022 14:331215

У Львові відкрили новий Центр ментального здоров’я
Фото: ЛМР

Щоб допомагати українцям, які постраждали від війни, у Першому медичному об’єднанні Львова запрацював Центр ментального здоров’я. Його облаштували Львівський ІТ Кластер спільно з Львівською міською радою та Першим ТМО в межах екосистеми НЕЗЛАМНІ  (UNBROKEN). Ініціативу підтримали ІТ-компанії JustAnswer, DataArt та Infopulse.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ми приймаємо багато українців, яких травмувала війна, і всі вони потребують допомоги. Зокрема і психологічної. Тому цей центр є дуже потужним закладом в нашій екосистемі UNBROKEN. Загалом ми у Львові вибудовуємо цілу систему центрів ментального здоров’я, щоби допомогти кожному, хто цього потребує», - сказав мер Львова Андрій Садовий.

Центр ментального здоров’я відкрили в амбулаторно-поліклінічному центрі Першого медичного об’єднання на вулиці Мазепи, 25. Це 12 кабінетів для проведення психотерапії та зал для групової терапії. В Центрі уже працюють 8 фахівців: психіатри, психотерапевти, лікар-психолог та когнітивно-поведінковий терапевт. Сюди пацієнти зможуть приходити на індивідуальні консультації, групову терапію, а також отримувати комплексну допомогу різного рівня. Адже фахівці лікують тривожні, невротичні та психосоматичні розлади, розлади харчової поведінки, панічні атаки тощо.

«Цей центр – це ще один об’єкт для допомоги великій кількості цивільних і військових, яких травмувала війна. Ми щиро вдячні усім нашим партнерам за підтримку», - сказав Олег Самчук, генеральний директор Першого ТМО.

Допомогу у Центрі надаватимуть усім, хто цього потребує, зокрема учасникам бойових дій та їхнім рідним. Послуги за скеруванням сімейного лікаря будуть безкоштовними, без скерування – платними, однак вартість консультацій буде значно нижчою, ніж у приватних закладах.

«Наша лікарня підписала пакет з Міністерством ветеранів, тому в цьому центрі ми можемо надавати амбулаторну допомогу не тільки воїнам, які потребують психологічної підтримки, але і їхнім родинам. Це безкоштовний пакет для людей, які потребують допомоги психотерапевтів чи психологів», - зауважив Олег Березюк, лікар-психіатр Центру ментального здоров’я.

Усі витрати на ремонтні роботи та облаштування приміщень Центру профінансував Львівський ІТ Кластер. Велику підтримку надала найбільша компанія-благодійниця проєкту JustAnswer Ukraine. Роботи стартували у червні. Вартість створення Центру сягає понад 150 000 доларів.

«Львівський ІТ Кластер з початку війни підтримує різні ініціативи для допомоги українцям. Дякую колегам за цей чудовий проєкт і можливість долучитися до нього. Звісно, це не було би можливим, якби не наші компанії-учасниці ІТ Кластера, які підтримали цей проєкт», - сказав Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ Кластера.

«Це неймовірно – бачити результат втілення цієї ідеї. Я пишаюся українцями, які дають мені надію на те, що якщо вони можуть збудувати такий центр за чотири місяці, то ми точно зможемо перемогти росіян і відбудувати Україну разом», - зазначив Енді Курціг, СЕО JustAnswer.

До слова, у Центрі ментального здоров’я діє бібліотека, книги для якої подарувала ГО «Реформація». А стіни закладу прикрашають картини, які надала Львівська академія мистецтв.

Зазначимо, Центр ментального здоров’я – важлива частина Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Адже це ще один крок до вчасної та якісної допомоги українцям, які постраждали від війни.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news