logo
19/04
18/04
2 ...

ПвК «Захід» отримало від Львівщини спецтранспорт для переміщення важкої військової техніки (ФОТО)

06-10-2022 14:28481

ПвК «Захід» отримало від Львівщини спецтранспорт для переміщення важкої військової техніки (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Сьогодні, 6 жовтня, за співпраці Львівського IT-Кластера та Львівської ОВА, повітряне командування «Захід» отримало в розпорядження тягач та трал для переміщення важкої техніки.

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

 

Таке спецобладнання дозволяє перевозити бойову техніку до 50 тонн.

«Передача цього автомобіля та трала дозволить технічно убезпечити небо над Львівської областю. Попри те, що наш регіон залишається тиловим, він все одно є ціллю для нашого ворога, адже загроза ракетних ударів нікуди не зникла. Цей автомобіль дасть змогу ПвК «Захід» стати ще мобільнішими під час виконання своїх завдань із захисту повітряного простору над Львівщиною. Дякую усім партнерам, особливо IT-Кластеру за те, що не стоять осторонь, а навпаки, радо долучаються до спільних з адміністрацією проєктів та швидко реагують на будь-які звернення від наших бригад. Разом ми сильні й непереможні», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Вартість автомобіля разом з тралом становить 2,5 мільйони гривень. Закупили його в Нідерландах, звідки тягач особисто привіз Енді Кьортіз, представник американської компанії «Just answer», яка долучилась до закупівлі техніки.

«Сьогодні зранку я прокинувся від звуків сирен. Важко уявити, як звичайне життя українців переривають ці страшні звуки упродовж останніх семи місяців. Завдяки мужнім українським військовим, які щоденно захищають свою землю та своє небо, я стою зараз з вами у Львові, почуваюся у безпеці.Слава Україні!», – поділився Енді Кьортіз.

Автомобіль передали в межах спільного проєкту IT-Кластера та Львівської ОВА «SKY», який стартував у травні цього року.

«Наш проєкт «SKY» розпочався з модернізації командного та аналітичного центрів ПвК «Захід». Ми зосередились на тому, щоб забезпечити наших захисників інтернетом, системами «Starlink», комп’ютерами, ноутбуками, мережевим обладнанням, тобто усім необхідним для ефективного виконання їхніх обов’язків. Від початку повномасштабної війни Львівський IT-Кластер закупив та передав на фронт понад 400 систем «Starlink», призначені для різних бригад. До слова, близько 80% усіх наших проєктів ми реалізовуємо у співпраці зі Львівської ОВА», – наголосив СЕО Львівського IT-Кластера Степан Веселовський.

Автомобіль, який передали сьогодні, має низку технічних вимог для виконання специфічних завдань, призначених для такого транспорту: посилена коробка передач, три осі, чотири ведучих колеса, 480 кінських сил, чотириосний підвищений трал.

«Потреба у такого роду автомобілях є постійною. Цей тягач отримає одна з військових частин Пвк «Захід», тож невдовзі він допомагатиме їм перевозити великогабаритну бойову техніку. Таким чином ми збільшимо боєздатність нашого підрозділу, який зможе завдати більших збитків нашому противнику», – підкреслив представник ПвК «Захід» полковник Іван Величко.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news