logo
26/04
25/04
2 ...

«Велокарпатія»: на Львівщині презентували туристичний проєкт (ВІДЕО)

12-10-2022 18:263505

«Велокарпатія»: на Львівщині презентували туристичний проєкт (ВІДЕО)

Туристисний проєкт «Велокарпатія» включає в себе різні можливості для активного та безпечного відпочинку.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Серед активностей: інтерактивний велоквест «Слідами Чугайстра», велосипедна доріжка від залізничної станції у Славську до Волосянки, велосипедна маунтбайк-трасу на понад 2 кілометри та 24 трампліни на схилі.

Усе розпочалося у 2019 році. Саме тоді на горі Погар поблизу селища Славське проклали першу велосипедну маунтбайк-трасу на 2,14 кілометрів. Схил обладнали також 24 трамплінами: це і «дроп», «двогорбий трамплін», «волрайд», «трамплін зі столом», «поворот із контрухилом». На цій трасі навіть проводять велосипедні змагання Slavsko Sarmatian Gravel (гравійна гонка) та Slavsko Sarmatian Race (кросс-кантрі марафон).

А вже далі взялися за прокладання велосипедної доріжки на 6,8 кілометрів від залізничної станції у селищі Славське до села Волосянка. Під час веломандрівки матимете нагоду пройти інтерактивний велоквест «Слідами Чугайстра». Це 11 захопливих завдань та пошук 10 мавок. Старт пошуків героїв українських легенд у Славську на вулиці Архангельського. Орієнтовний час проходження: 120 хвилин.

«Ми всі цінуємо час, і тому, коли мова йде про відпочинок - хочемо провести його якнайкраще. «Велокарпатію» позиціонуємо як – місце активного та здорового сімейного відпочинку на Львівщині! Завдяки проекту Славсько стало більш привабливим та безпечним для поїздок на ровері. Велоінфраструктура, гірські краєвиди та люди довкола зроблять ваше перебування у Славській громаді приємним та захоплюючим. Поки погода сприяє – плануйте поїздку. Гори вражень допоможуть поповнити запаси енергії та продовжити боротьбу – до перемоги», – переконана керівниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

До Славська зручно добиратись потягом. «Укрзалізниця» подбала про спеціальні веловагони, в яких легко розмістити двоколісних. Велосипед без проблем можна взяти напрокат і «на місці».

Нагадаємо, що проєкт «Велокарпатія» став можливим за кошти секторальної підтримки.

Leopolis.news