logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Черговий масований ракетний удар рашистів: вибухи у Хмельницькому, Рівному, Луцьку

22-10-2022 10:002429

Черговий масований ракетний удар рашистів: вибухи у Хмельницькому, Рівному, Луцьку
Фото: ілюстративне

Сьогодні зранку, 22 жовтня, країна-терорист здійснила черговий масований ракетний удар по Україні. Вибухи зафіксовані в Хмельницькому, Рівному, Луцьку. У містах зникла електроенергія та водопостачання.

Сьогодні близько 8 год ранку по всій території України була оголошена повітряна тривога. Невдовзі почали надходити повідомлення від міських військових адміністрації про роботу ППО та вибухи.

Зафіксовано прильоти у Хмельницькій області, повідомив у Телеграмі начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

«В Хмельницькій області чути вибухи», - написав Гамалій. Він закликав мешканців області берегти себе і залишатися в укриттях.

Згодом з'явилося повідомлення, що у Хмельницькому зникло світло. 

«Хмельничани, місто без світла. Просимо за змоги зробити запаси води, адже за годину вона також зникне», - йдеться у дописі пресслужби Хмельницької міської ради.

Зафіксовані вибухи й у Рівному, інформацію підтвердив голова рівненської ОВА Віталій Коваль. 

«Друзі, є влучання.Наголошую, не виставляйте в мережі відео та фото. Чекайте офіційної інформації. І залишайтеся в укриттях!», - йдеться у повідомленні.

Мер Луцька, Ігор Поліщук повідомив про влучання ракет в енергооб'єкт, у місті зараз відсутнє електропостачання.  «Прильоти в об‘єкт енергетики. Відсутня електроенергія в частині міста. Зробіть запаси води. На місці працюють рятувальники. Деталі згодом», - йдеться у повідомлення.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про роботу ППО в області.  «У Львівській області працювала ППО. Деталі згодом. Залишайтесь в укриттях!», - написав Максим Козицький.

Лунали вибухи й на Київщині, очільник Київської ОВА Олексій Кулеба підтвердив роботу ППО і наголосив на обмеження споживання електроенергії. «В області спостерігається зростання споживання електроенергії. У зв’язку з цим у регіоні з 8:38 вимушено розпочалися тимчасові стабілізаційні відключення за розробленим графіком. Росіяни цілеспрямовано завдають ударів саме по енергетичних об’єктах. Звертаюся до всіх! Ми повинні економити електроенергію. Це наша відповідальність та внесок у перемогу над ворогом», - повідомив Олексій Кулеба.
Масований ракетний удар по Україні підтвердили й в Офісі президента. Андрій Єрмак, керівник Офісу президента наголосив, що країна-терорист воює з мирними людьми та цивільною інфраструктурою. «Чергові ракетні обстріли від терористів, які воюють з цивільною інфраструктурою та людьми. Нічого, витримаємо. Мрія росіян про проблеми в тилу і припинення звільнення територій України - інфантильна. Ми стаємо лише зліші, щодня. А це означає, що будемо давати ще сильнішу відповідь», - наголосив Андрій Єрмак.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news