logo
02/05
2 ...

Поляки долучилися до будівництва лікарні в Дрогобичі

30-10-2022 13:572574

Поляки долучилися до будівництва лікарні в Дрогобичі
Фото: РАР

Існує нагальна потреба у центрі, де могли б відновлюватися цивільні та військові - після операцій лікарні виписують їх якнайшвидше, щоб прийняти наступного пораненого, розповів PAP отець Мечислав Пузевич з Люблінського волонтерського центру, який залучений до будівництва реабілітаційного шпиталю у Дрогобичі в Україні.

Про це пише РАР.

Засновник Волонтерського центру в Любліні о. Мечислав Пузевич звернув увагу, що потреба в реабілітаційному госпіталі є значною через велику кількість поранених на війні.

«Потреба в центрі, де цивільні та військові могли б одужувати, є вкрай нагальною, адже лікарні, прооперувавши пацієнтів, виписують їх якнайшвидше, щоб прийняти наступного пораненого», - підкреслив священнослужитель.

Він поінформував, що кілька десятків людей вже перебувають в тимчасово створених умовах у приміщенні «Карітасу» в Дрогобичі. Польща наголошує, що в країні багато біженців з України, але, на його думку, у Західній Україні їх у рази більше. Торкаючись ініціативи будівництва реабілітаційної лікарні у Дрогобичі, він повідомив, що там будуть лікуватися пацієнти, які потребують догляду після попереднього хірургічного втручання.

«Першу допомогу, невідкладну, їм надали в інших лікарнях. Тут відбуватиметься їх подальша реабілітація», - пояснив священник.

«Це дуже гарна і потрібна ініціатива, саме тому ми вирішили підтримати її разом з Асоціацією «Глобальна солідарність», - зізнався о. Пузевич.

«Я знаю Україну й українців багато років, але такого відродження, відданості, громадянської активності - я ще не бачив. Це щось надзвичайне, що так багато людей хочуть віддати щось своє, жертвуючи свій час. На мою думку, це є лише добрим знаком для майбутнього України, адже громадянське суспільство дійсно прокинулося», - впевнений священнослужитель

Він повідомив, що реабілітаційна лікарня у Дрогобичі будується з нуля, тобто з фундаменту, у безпечному місці, в лісовому масиві, за кілька кілометрів від Дрогобича. Загальна площа становитиме 1 600 квадратних 3/9 метрів.

«Важливо, що ми забезпечуємо шпиталь власною котельнею, а це означає, що він буде незалежним від теплопостачання, що є надзвичайно важливим в умовах війни в Україні. Фонд Групи компаній «Аліпаст» з Любліна профінансував все обладнання, необхідне для передачі тепла від котельні до лікарні, а саме кілька сотень метрів сучасних труб, які забезпечать відсутність втрат тепла», - наголосив священник, додавши, що паралельно ведуться роботи з утеплення будівлі. Лікарня матиме три поверхи на 120 місць.

«Роботи на першому рівні наближаються до завершення. Ми вже передали матраци, спальні мішки, ковдри, постільну білизну та ковдри, необхідні для запуску першого поверху. Є шанс, що перші пацієнти будуть прийняті наприкінці цього року, до зими», - висловив сподівання о. Пузевич.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news